Leren van de beste newborn fotograaf van Nederland

Als newborn fotograaf werk ik met kleine pasgeboren baby’s tussen de 7 en de 21 dagen, alleen daarom al vind ik het belangrijk om bij te blijven leren. Wil jij meer weten over de newborn workshop die ik heb gevolgd bij Sabrina Serraarens van Photography with love??

Lifestyle en geposeerde newborn fotografie

Als newborn fotograaf bied ik zowel newborn lifestyle fotografie, als geposeerde newborn fotografie aan. Nou vraag je je vast af, wat is het verschil?? 


Bij beide fotoshoots kom ik bij jullie (de ouders) thuis, alleen waar ik bij lifestyle meestal alleen mijn apparatuur hoef mee te nemen, neem ik bij geposeerde newborn fotografie ook altijd een selectie van mijn accesoires mee. Vooraf bepalen we samen welke kleuren en tinten ik mee zal nemen qua schalen, doeken, kleedjes, pakjes, mutsjes en andere accessoires. 

Wil je meer informatie over mij als newborn fotograaf??

Newborn fotograaf van Nijmegen naar Brielle

Zelf vind ik het dus belangrijk om te blijven leren, en ook bezig te blijven als Newborn fotograaf. Omdat ik werk met pasgeboren baby’s, maar ook omdat ik (net als veel andere en andere sectoren) door het corona virus veel minder kan en mag fotograferen. Toen Sabrina Serraarens van Photography with Love aangaf een workshop te gaan geven over geposeerde newborn fotografie, twijfelde ik daarom geen moment. Samen met 4 andere fotografen waren we begin Oktober te gast bij Sabrina in haar Fotostudio in Brielle.

De baby op de foto’s is geposeerd door Sabrina Serraarens, gefotografeerd en nabewerkt door mij.

Je vraagt je vast af waarom er stond dat ik te gast was bij Sabrina, want nee een workshop bij een getalenteerde fotograaf is echt niet gratis. Alleen bij Sabrina Serraarens voelde ik me echt te gast, van een warm ontvangst, een gezellige ontspannen sfeer, een heerlijke lunch en achteraf een hele open sfeer met veel ruimte om je vragen te stellen en rustig de dag te evalueren.

Wat leer je bij een geposeerde newborn workshop?

Tijdens deze heerlijke dag in Brielle is Sabrina begonnen met het vertellen over haar bedrijf, haar fotostudio en we mochten natuurlijk even rondkijken. Als snel kwam haar eerste modelletje binnen. Sabrina begon aan de newborn sessie waarbij zij telkens uitlegde wat ze deed en waarom en ook was er ruimte voor ons om vragen te stellen.  Dit kleine meisje was al best wakker en wilde graag al alles meekrijgen. Elk kindje is natuurlijk anders maar het is zeker leerzaam om te zien wat een andere fotograaf doet om een baby gerust te stellen. Met een hoop geduld en ervaring poseerde Sabrina de baby in verschillende posities en met verschillende accessoires, wanneer zij foto’s had gemaakt mochten wij ook foto’s maken van dit kleine meisje. 

De baby op de foto’s is geposeerd door Sabrina Serraarens, gefotografeerd en nabewerkt door mij.

Na de heerlijke lunch, kwam al het tweede modelletje. Dit mooie meisje was juist helemaal in dromenland en gaf zich helemaal over. Ook hier heb ik hele mooie foto’s mogen maken, nadat Sabrina dit meisje had geposeerd. Na deze newborn sessie hebben we uitgebreid nagepraat over deze sessies en ook over de andere kant van het bedrijf. Denk aan contact met klanten, nabewerking, album maken en laten goedkeuren, contact achteraf en de waarde van recensies. 

Alles bij elkaar vond ik dit een hele leuke, gezellig en waardevolle dag. Zelf zou ik iedereen een workshop bij Sabrina aanraden, het waren de vele kilometers meer dan waard. 

Deel dit bericht

Lees hier ook over...